Geschiedenis
Voor het ontstaan van Likeurfabriek De Gent moet er terug worden gegaan naar het jaar 1881. In dat jaar werd er door André Douwen in Aarschot een jeneverstokerij opgericht. Deze stokerij was vooral gekend voor hun Kemp’sche Boeren jenever.
In de periode 1927 – 1929 werd door Antoon De Gent het materiaal en receptuur van de heer Douwen opgekocht en verhuisde de likeurfabriek naar het Corneel Vissenaekensplein te Betekom. Likeurfabriek De Gent was geboren.
In de vooroorlogse jaren was het vooral Antoon “Toine” De Gent die zowel producent als verkoper was van de jenever. Na de oorlog kwam zijn zoon Emiel “Mil” De Gent op 18-jarige leeftijd mee in het bedrijf. Samen werkten vader en zoon 19 jaar lang in de fabriek tot dat Mil in 1964 de zaak overnam van zijn vader.
De zaak groeide gestaag in deze periode en de jenever van De Gent werd in alle cafés van het Hageland gedronken. Op zijn 80ste verjaardag (2008) ging Mil op pensioen en liet hij de zaak over aan zijn dochter Ingrid (verkoop) en schoonzoon Benno (productie) en was het aan de 3de generatie De Gent om de zaak verder te zetten. In 2023 besloten Ingrid en Benno om met de zaak te stoppen en gingen ze op zoek naar een overnemer. Deze vonden ze in Betekom Blends