Recepten
Op deze pagina bundelen we enkele recepten waarbij je Betekom’s likeur kan gebruiken.
Dranken met Betekom’s likeur
- Dranken met Betekom’s likeur 22°
- Puur: Betekom’s likeur 22° kan je perfect puur drinken. Dankzij de toets van noten, heeft onze likeur een heerlijk zachte zoete smaak waardoor het puur goed drinkbaar is. Je kan ijsblokjes toevoegen om de zoete smaak wat te neutraliseren.
- Betekomse chocomelk: Chocolade en noten is altijd een goede combinatie. Wil je eens iets anders op een koude winteravond, dan kan je zeker Betekom’s likeur 22° vermengen met chocomelk. Let op, het is reeds een zoete likeur, extra suiker is niet nodig. Een toefje opgeklopte room kan zeker wel.
- Dranken met Betekom’s likeur 40°
- Puur: net zoals de Betekom’s likeur 22°, kan je ook de likeur van 40° puur drinken. De likeur is wat steviger en heeft geen noten. Dit geeft een volle meer kruidige smaak. Je zal hem echter nog steeds makkelijk puur kunnen drinken zonder dat de likeur tot in je maag voelt lopen.
- Betekomse koffie: de klassieker die al jaren wordt bereid. Een leuke afwisseling voor een Irish, French of Italian coffee. Net zoals bij de Betekomse chocomelk is extra suiker niet nodig aangezien de likeur al een zoete smaak heeft
- Warm de Betekom’s likeur 40° op, giet in de tas en steek deze in brand
- Blus de likeur met koffie
- Werk af met een laagje opgeklopte room
- Betekom Royal: Een klassieke cocktail bestaande uit 20ml Betekom’s likeur 40° en 120ml schuimwijn. Kort roeren zodat de likeur niet op de bodem blijft liggen en klaar is kees.
- Betekomse lente: Een eigen verfrissende cocktail die stijlvol kan geserveerd worden en zeker restaurantwaardig is.
- Vul een glas met ijsblokjes of crushed ijs
- Meng 30ml Betekom’s likeur 40° met 15ml rode vermout
- Giet 75ml schuimwijn bij de sterke drank mengeling
- Neem een stuk citroenschil en knijp de zeste eruit
- De schil kan je krullen en als afwerking gebruiken
- Je kan variaties van deze cocktail maken door witte vermout te nemen ipv. Rode vermout.
- Wil je een extra frisse toets, dan kan je ook een stuk citroen persen in de cocktail
- Wil je een iets warmere smaak, kies van voor appelsienzeste in plaats van citroenzeste.
- Hagelandse zomer: In deze cocktail gebruiken we bij voorkeur 2 streekproducten. Op die manier krijgen we een echte volledig lokale cocktail. Een samengang tussen onze Betekom’s likeur en Ritchie limonade dat zijn oorsprong in Aarschot heeft. Een heerlijk frisse cocktail om op zonnige dagen weg te dromen op het terras.
- Vul een glas met crushed ijs
- Overgiet het ijs met 6cl Betekom’s likeur 40
- Vul aan met 20cl Ritchie Ginger-Lemon
- Afwerken met een schijfje citroen op de rand van het glas of een gekonfijt gemberblokje in het glas
- Deze cocktail kan uiteraard ook met andere gember-citroenlimonade worden gemaakt
- Fruitige warme herfst: Halloween, herstwandelingen, grijzer weer. Dit vraagt om een warme opkikker waar je bij een vuurkorf van kan genieten. We kiezen voor een fruitig receptje met appel en sinaasappel om bij te Betekom’s likeur te passen. Het recept gaat als volgt:
- Meng 20cl appelcider met 7cl Betekom’s likeur 40. Voeg 1 kaneelstokje toe
- Warm deze op en roer goed
- Snij intussen een appel en een appelsien in partjes en doe 2 partjes van elk in een glas
- Giet de warme drank in het glas en genieten maar
- Je kan deze drank extra kruidig maken door kruidnagel en/of steranijs toe te voegen
- Als je een sterker appelsiensmaak wil, dan maak je de drank met 6cl Betekom’s likeur en 1cl triple sec
- Meng 20cl appelcider met 7cl Betekom’s likeur 40. Voeg 1 kaneelstokje toe
- Betekom’s bommetje: Betekoms’ likeur staat bekend als winterdrank. Puur of in een koffie, maar met dit receptje ga je je helemaal op skivakantie voelen. We baseren ons op de Italiaanse klassieker: de Bombardino. Recept voor 4 Betekomse Bommetjes:
- Meng 4 eierdooiers met 50 gram suiker. Klop dit op een laag vuur op tot een luchtige massa. Het beste werkt dit in Bain Marie
- Haal de kom van het vuur en stelselmatig 12cl Betekom’s likeur toe.
- Zet de kom weer inde bain marie en blijf kloppen tot het volume verdubbelt is.
- Schenk de bommetjes in een verwarmd glas en werk af met slagroom.
- Wanneer je niet veel tijd hebt, kan je ook advocaat gebruiken, deze mengen met Betekom’s likeur en verwarmen
- Een leuke variant kan je maken door Espresso als extra ingrediënt te gebruiken. Je gebruikt dan 1/3 eiermengsel, 1/3 Betekoms’ likeur en 1/3 espresso
- Ben je geen fan van koffie maar wil je toch een groter glas vullen, warm dan 10cl melk op en voeg deze bij de Betekomse bommetjes
- Meng 4 eierdooiers met 50 gram suiker. Klop dit op een laag vuur op tot een luchtige massa. Het beste werkt dit in Bain Marie
Recepten voor eten met Betekom’s likeur
- Recepten met Betekom’s likeur 22°
- Mascarponemousse met Betekoms’ likeur:
Benodigdheden: 4 eieren, 150g suiker, 500g mascarpone, 8cl Betekom’s likeur 22°
Bereiding:
- Scheid de eieren
- Meng de eierdooiers met de mascarpone, suiker en Betekom’s likeur
- Klop de eiwitten stijf
- Meng het eiwit voorzichtig met een spaan onder het mengsel
- Enkele uren laten opstijven in de koelkast
- Je kan van dit recept makkelijk een tiramisu maken. De mascarponemousse blijft hetzelfde. Dop de lange vingers in de koffie en leg afwisselend een laagje lange vingers en een laagje mascarponemousse
