Recepten
Op deze pagina bundelen we enkele recepten waarbij je Betekom’s likeur kan gebruiken.
Betekomse koffie/chocomelk
Warm 4cl Betekom’s likeur 40° op en doe dit in een tas. Giet hier koffie over tot de tas vol is en werk af met een laagje slagroom. In dit recept kan de koffie worden vervangen door chocomelk om een Betekomse chocomelk te verkrijgen.
Betekomse tiramisu
- Ingrediënten voor 4 personen: 333g mascarpone, 2 eieren, 100g suiker, 1.33zakjes vanillesuiker, 2 kopjes koffie, 3cl Betekom’s likeur 22°, 1 pak boudoirs.
- Splits de eieren. Meng de dooiers met de mascarpone en de fijne suiker. Klop het eiwit stijf samen met de vanillesuiker. Spatel het door de mascarpone.
- Meng de koffie met de Betekom’s likeur. Dompel er de helft van de koekjes in en schik ze in een schaal. Bestrijk met de helft van de mascarponecrème en bestrooi met cacaopoeder.
- Leg daarop de rest van de koekjes en bestrijk met de rest van de crème. Eindig met cacaopoeder en poedersuiker. Zet 1 nacht in de koelkast.